Jale mare la Antena 3, după ce un complet de cinci judecători ai ICCJ a decis în unanimitate să respingă recursul în casaţie, promovat de Liviu Dragnea.

„Dragnea, mutat la ploşniţe”, a titrat mare pe ecran Antena 3, după decizia instanţei.

Anterior, zilele trecute, maestrul Ion Cristoiu, un invitat de seamă al Antenei 3, îl compară pe Dragnea cu contele de Monte Cristo.

„Şi condamnat, şi aruncat în celula precum Contele de Monte Cristo, totuşi, Dragnea e un om politic. În consecinţă, cererile sale de eliberare nu arată că acţiunile unui om care vrea să stea acasă, ci par decupate dintr-o bătălie politică”, spunea Cristoiu, care susţinea că Dragnea va fi eliberat pentru că „sistemul” vrea să vulnerabilizeze PSD.

Un complet de cinci judecători de la Instanţă supremă a respins, marţi, recursul în casaţie promovat de Liviu Dragnea, prin care fostul lider al PSD solicita să-i fie anulată condamnarea de 3 ani şi 6 luni de închisoare primită în dosarul angajărilor fictive.

Decizia instanţei este definitivă. Dezbaterile în acest caz au avut loc săptămâna trecută, când Dragnea a fost adus în instanţă, însă judecătorii au amânat atunci pronunţarea pe motiv că au nevoie de timp pentru a delibera.

Dragnea le-a spus atunci judecătorilor că este nevinovat şi a cerut să fie achitat.

„Vreau să mă refer la două lucruri. În primul rând, la un neadevăr – afirmaţia DNA că eu le-am cunoscut pe Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica, că lucrau la DGASPC, dar de fapt veneau la partid, un neadevăr că multe altele folosite de acest Parchet. (…) Eu cred cu tărie că sunt complet nevinovat şi stau de opt luni nevinovat în Penitenciarul Rahova. De aceea nu am plătit prejudiciul, pentru că nu mi s-a părut normal să plătesc pentru o faptă pe care nu am comis-o. Rămâne la aprecierea dumneavoastră dacă voi sta în continuare nevinovat la închisoare sau dacă veţi dispune eliberarea”, declara Dragnea, în sala de judecată.

Avocaţii lui Dragnea au explicat că faptă de care este acuzat fostul lider PSD nu este prevăzută de legea penală, făcând trimitere la prevederi din Codul muncii, cu referire la modul în care Floarea Alesu ar fi trebuit să le sancţioneze pe cele două angajate de la DGASPC Teleorman.

Este a doua încercare a lui Dragnea de a anula această condamnare prin introducerea unei căi extraordinare de atac, în decembrie 2019 fiindu-i respinsă o contestaţie în anulare.

Liviu Dragnea a mai deschis alte două procese, prin care încearcă să scape de condamnare, la Tribunalul Bucureşti şi Instanţa supremă, iar dezbaterile sunt programate săptămâna viitoare.

128 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 2 =