Caută
Close this search box.

Irak: Trei zile de doliu pentru Soleimani şi Muhandis

Premierul irakian Adel Abdul Mahdi a declarat sâmbătă trei zile de doliu naţional pentru uciderea generalului iranian Qassem Soleimani, liderului unei miliţii irakiene Abu Mahdi al-Muhandis şi a altor persoane în atacul american cu dronă de vineri, de la Bagdad, relatează Reuters.

Prim-ministrul şi comandantul şef Adel Abdul Mahdi ordonă doliu naţional pentru sufletele martirilor pentru trei zile începând de sâmbătă„, a precizat biroul său într-un comunicat.

Sursa foto: The Economic Times

Fiul principalului cleric şiit din Irak a întâmpinat procesiunea funerară în cadrul căreia sicriele lui Qassem Soleimani şi Abu Mahdi al-Muhandis au fost aduse în oraşul sfânt şiit, Najaf.

Mohammed Redha al-Sistani a întâmpinat trupurile martirilor la Najaf„, a informat televiziunea de stat. Mohamed Redha este fiul principalului cleric şiit al ţării, marele ayatollah Ali al-Sistani.

Asasinarea într-un atac american cu dronă care a avut loc vineri la Bagdad a arhitectului strategiei iraniene în Orientul Mijlociu, generalul Qassem Soleimani, şi a lui Abu Mahdi al-Muhandis, omul Iranului şi numărul doi al Hashd al-Shaabi (coaliţie de paramilitari irakieni pro-iranieni), a aruncat lumea în incertitudine şi a declanşat temeri privind o posibilă conflagraţie regională.

Qasem Soleimani va fi înmormântat marţi în oraşul său natal Kerman din centrul Iranului, după trei zile de ceremonii de omagiere în întreaga ţară, au anunţat sâmbătă Gardienii Revoluţiei, armata de elită a regimului de la Teheran.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri