Caută
Close this search box.

Judecătorii au respins ca inadmisibilă cererea de revizuire a sentinței definitive în Dosarul ICA

ppu-sl

Tribunalul Bucureşti a respins că inadmisibila o cerere de revizuire a sentinţei definitive, dată în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), caz în care mogulul Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Sentinţa poate fi contestată cu apel.

Decizia Tribunalului Bucureşti a fost dată pe 18 decembrie, potrivit portalului instanţelor.

Revizuirea este o cale extraordinară de atac. În cazul Privatizării ICA, aceasta a fost făcută de fostul secretar executiv al Partidului Conservator (fost PUR) şi fost vicepreşedinte al AVAS, Jean Cătălin Sandu, condamnat în dosarul privatizării ICA-Dan Voiculescu la şase ani de închisoare.

În proces au fost citaţi şi ceilalţi inculpaţi din acest caz, inclusiv Dan Voiculescu.

Jean Cătălin Sandu a fost găsit vinovat pentru complicitate la stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate, faţă de valoarea comercială reală, a bunurilor aparţinând operatorilor economici la care statul sau o autoritate a administraţiei publice locale este acţionar, comisă în cadrul acţiunii de privatizare ori de executare silită, de reorganizare sau lichidare judiciară ori cu ocazia unei operaţiuni comerciale.

Dan Voiculescu a fost condamnat în august 2014 la zece ani de închisoare în dosarul Privatizării Institutului de Cercetări Alimentare şi în cazul căruia instanţă a dispus eliberarea condiţionată după trei ani petrecuţi în detenţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri