Caută
Close this search box.

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti îşi suspendă activitatea. De ce sunt nemul’umi’i magistra’ii

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis ca, începând de miercuri, să îşi suspende activitatea în sălile de judecată. Ei sunt nemulţumiţi de iminenta abrogare a pensiilor speciale de care beneficiază şi magistraţii.

Potrivit Agerpres, decizia a fost luată marţi, în cadrul unei Adunări Generale a judecătorilor de la CAB.

„Adunarea Generală a Judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, întrunită în şedinţa din 21 ianuarie 2020, la convocarea Secţiei pentru judecători din cadrul CSM a hotărât, cu unanimitate, că iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu pentru judecători este de natură a încălca independenţa şi a afecta statutul constituţional al acestora; a hotărât, cu majoritate, suplimentarea ordinii de zi şi suspendarea activităţii de judecată începând cu data de 22 ianuarie 2020 şi până la revenirea celorlalte puteri ale statului asupra demersului de eliminare a pensiei de serviciu a magistraţilor”, se arată într-un comunicat al Curţii de Apel Bucureşti transmis, marţi.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, săptămâna trecută, convocarea Adunărilor Generale ale judecătorilor de la judecătorii, tribunale şi curţi de apel, pentru a formula un punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al judecătorilor.

De asemenea, CSM a hotărât convocarea Adunărilor generale ale procurorilor din ţară, pentru acelaşi motiv.

Camera Deputaţilor se va întruni, pe 28 ianuarie, în sesiune extraordinară, pentru a dezbate un proiect privind abrogarea pensiilor speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri