Caută
Close this search box.

Judecătorii şi procurorii români ies în stradă, în semn de solidaritate cu magistraţii polonezi

cristi dănileţ

Judecătorii şi procurorii români vor ieşi, vineri, în faţa instanţelor din ţară în semn de solidaritate cu magistraţii polonezi, care vor protesta la Varşovia în legătură cu „încercările sistematice ale guvernului şi legislativului din Polonia de a limita independenţa judecătorilor”.

„Judecătorii polonezi vor face un marş de protest la Varşovia pe data de 11 ianuarie. Lor li se vor alătura colegi din toată Europa. Îmbrăcaţi în robe, ei vor merge de la Curtea Supremă într-un marş al tăcerii către Palatul Parlamentului.

Sunt revoltaţi de legile recente prin care au fost demişi şefii de instanţe şi au fost obligaţi să se pensioneze, de procedurile prin care au început să fie urmăriţi disciplinar pentru soluţiile date şi de campaniile mediatice agresive împotriva judecătorilor, dar mai ales a celor de la instanţa supremă.

Noi, în România, ne exprimăm solidaritatea, ieşind în faţa Palatelor de Justiţie, vineri, la ora 12”, a scris judecătorul Cristi Dănileţ pe contul său de Facebook, potrivit Mediafax.

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România îşi exprimă îngrijorarea faţă de refuzul autorităţilor poloneze de a respecta statul de drept şi independenţa sistemului judiciar.

Magistraţii polonezi fac un apel la judecătorii şi profesioniştii dreptului din toate ţările europene pentru a-i susţine în timpul marşului în apărarea statului de drept, care se va desfăşura pe 11 ianuarie, ora 15,00, la Varşovia.

„Împreună cu noi, arătaţi-vă dezacordul faţă de distrugerea statului de drept, regulă fundamentală pentru toate ţările europene!

Sprijiniţi protestul nostru împotriva atacurilor asupra dreptului fundamental al fiecărui cetăţean: dreptul la o instanţă independentă şi corectă care decide cazurile în conformitate cu legea, înţeleasă ca un sistem armonios al dreptului european şi cel naţional. Fiţi alături de noi în acest moment special!”

Un răspuns

  1. E pe naiba cred ca si magistratii polonezi sunt de fapt procurori care vor sa faca sa desfaca fara sa dea nimanui socoteala.Sper sa-i puna cu botu pe labe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri