Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis, ferm: Continuăm cu Republica Moldova proiectele pentru cetățeni

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, la întâlnirea anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditați la București, că România va continua în relația cu Republica Moldova doar proiectele de sprijin care sunt dedicate direct cetățenilor, proiectele cu impact la nivel local și cele de interconectare strategică.

Vom relua cooperarea deplină doar atunci când vom vedea la nivel guvernamental acțiune concretă îndreptată spre continuarea parcursului european, a procesului de reformă, cu precădere în domenii precum justiția, administrația și combaterea corupției, de natură să asigure un parcurs democratic și predictibilitate în plan intern și extern”, a spus președintele, citat de Europa Liberă.

Klaus Iohannis a reiterat poziția României față de Republica Moldova, și anume că„parcursul european este singura și cea mai sigură cale către reformarea profundă a instituțiilor”.

Din păcate, așa cum am mai spus, nu suntem deloc convinși că actualul guvern de la Chișinău își propune acest obiectiv”, a spus președintele Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri