Caută
Close this search box.

Liviu Pleşoianu este DEZAMĂGIT, spune că România e o colonie

liviu pleşoianu

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu susţine că „România este o colonie” şi că romanii nu înţeleg ce este libertatea, sugerând că gândesc cu stomacul. Afirmaţiile vin după o tăcere de o lună.

„Ne comportăm la nivel social ca un mare stomac. Omul, în discuţiile publice, a devenit extensia unui mare stomac. (…) Date fiind condiţiile actuale, România nu poate fi nimic altceva decât o colonie. Foarte mulţi înţeleg că suntem o colonie, bine, sunt şi unii care nu înţeleg aşa, asta e. Nu avem cum să fim altceva, având în vedere modul în care se comportă şi se raportează la sine poporul român, el nu poate fi decât o colonie.  Tara noastră nu poate fi altceva în momentul de faţă.

Ca să nu mai fim o colonie, ar trebui ca foarte mulţi, o masă critică a poporului român să aibă năzuinţe de libertate. Ca să ai năzuinţe de libertate, o condiţie esenţială este să înţelegi că nu eşti liber. Iar ca să conştientizeze că nu eşti liber, trebuie să te intereseze un concept precum acela de libertate. Ori pentru foarte mulţi, conceptul de liberatte ori este absent în totalitate, ori extrem de vag”, susţine Pleşoianu.

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu, una dintre cele mai exotice figuri din Parlament, şi-a anunţat admiratorii, în decembrie, că nu mai suflă o vorbă timp de o lună, după care va „aprinde lumina”.

„Până în dată de 24 Ianuarie, îmi voi impune o ieşire din cuvinte. Pe 24 Ianuarie, voi reveni, aici sau altfel, şi voi aprinde lumina deasupra mugurilor unui drum. Un drum al celor care înţeleg că… drumul va fi propria lor creaţie, iar nu doar o nouă cărare bătută cu numele schimbat…”, anunţa Pleşoianu, pe Facebook.

Plesoianu a încercat să candideze la alegerile prezidenţiale, însă nu a reuşit să strângă numaurl necesar de semnături. Ulterior, el a intrat în conflict cu prietenii lui de la Antena 3, Mihai Gâdea şi Mircea Badea, care nu au dorit să îl mai cheme în emisiuni pentru a nu afecta procentele candadidatului PSD, Viorica Dăncilă.

„Când am constatat cu maximă stupoare cum oameni pe care îi consideram sufleteşte apropiaţi se fac brusc că nu exist şi chiar că nu am existat niciodată, când am observat cum, din senin, se instituie o blocadă media EXACT unde nu m-aş fi gândit niciodată că e cu putinţă, NU m-am întrebat dacă mai are rost să continui, deşi e foarte trist că aşa ceva a fost posibil şi că aşa ceva a fost acceptat!”, scria Pleşoianu în septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri