Caută
Close this search box.

Lucrări de Picasso, Dali, Gauguin – licitate în Capitală

Lucrări de Pablo Picasso, Salvador Dali, Henri Matisse, Amadeo Modigliani, Marc Chagall şi Andy Warhol au fost adjudecate, joi seara, la licitaţia unei selecţii de grafică europeană din două colecţii, organizată de Artmark la Palatul Cesianu-Racoviţă.

Printre lucrările adjudecate la sume ridicate s-au numărat: cromolitografiile „Vahine şi calul alb” de Paul Gauguin – la 3.750 de euro, „Femei din Avignon” de Pablo Picasso – la 2.750 de euro, „Alice Marinne” de Pablo Picasso – la 2.000 de euro, „Rosa Papillonaea” de Salvador Dali – la 2.250 de euro, „Modelul” de Amedeo Modigliani, „Vreme ameninţătoare” şi „Memoria călătoriei” de Rene Magritte – fiecare la 2.000 de euro, „Nud albastru” de Henri Matisse, „Costum pentru Tristan nebunul” de Salvador Dali, „Carmen” şi „Aşteptare” de Marc Chagall, „Constelaţie” şi „Flori şi fluturi” de Joan Miro – fiecare la 1.800 de euro, „Decalcomania” de Rene Magritte, „Doamna în violet” de Henri Matisse, „Dematerializare în jurul lui Nero” şi „Personaje suprarealiste” de Salvador Dali – fiecare la 1.600 de euro, gravura „Plajă la Sete” de Salvador Dali – la 1.600 de euro, acvaforte şi gravura „Muzică” de Marc Chagall – la 1.400 de euro.

În licitaţie au fost puse în vânzare şi lucrări semnate de Andy Warhol, Henri Toulouse-Lautrec, Wassily Kandinsky, care au fost adjudecate la preţuri până în 1.000 de euro.

Tot joi, Artmark a organizat online licitaţia pivniţei de vinuri a unui restaurant bucureştean. Cel mai bine vândut lot a fost format din patru sticle de Chateau Palmer, Margaux, din 1981, la 1.600 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri