Caută
Close this search box.

Ludovic Orban: Programele Rabla şi Rabla Plus vor fi reluate. Autostrada Comarnic – Brașov, o prioritate

Ludovic Orban

Guvernul va continua să finanţeze Programele Rabla şi Rabla Plus, care vor fi reluate, a declarat luni seară premierul Ludovic Orban.

„Vor fi finanţate. Aici este clar că trebuie să dăm acest impuls, în special pentru producătorii din România. Industria auto în România are un procent foarte important din produsul intern brut.

De asemenea, asigură o foarte mare parte din exporturile României, or aici e nevoie de acest stimulent pentru a creşte, practic, producţia internă. (…) Cel mai probabil în luna martie (…) Rabla Plus va continua. (…)

În anul 2019 nu s-au achiziţionat foarte multe maşini electrice, dar o parte din Programul Rabla va fi alocat şi pentru maşinile electrice”, a anunţat Orban la Digi 24.

Ludovic Orban a vorbit la Digi24 despre mult-promisa autostradă de la Comarnic la Brașov. Premierul a spus când ar putea fi luată decizia de începere a lucrărilor și a precizat că aceasta va fi făcută cu bani de la buget sau într-un parteneriat PPP cu o instituție financiară internațională.

„Este o prioritate pentru noi”, a asigurat premierul Orban.

„Nu poate fi finanțată cu fonduri europene, asta este problema. Când s-a derulat licitația în timpul guvernului Ponta s-a încercat introducerea autostrăzii în Coridorul IV Paneuropean. Nu se poate, aia o decide Uniunea Europeană. Traseele coridoarelor europene nu se decid de statul român.

Dacă eu aș fi rămas ministru al Transporturilor în 2008, după alegerile parlamentare, vă garantez că acest tronson era gata. Cum ar fi fost gata și Sibiu – Pitești și Centura Bucureștiului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri