Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat că luna aceasta va prezenta o propunere de eficientizare şi restructurare a Ministerului Afacerilor Interne, astfel încât acest minister să crească în percepţia romanilor privind încrederea.

Potrivit sursei citate, Vela precizează că a constatat că sunt prea mulţi poliţişti în birouri şi prea puţini în stradă, iar cei din stradă nu sunt bine dotaţi.

Ministrul de interne a declarat că tot ce s-a întâmplat zilele trecute privind destructurarea unor clanuri de interlopi, se datorează faptului că MAI a intrat cu forţa în aceste structuri.

„Vreau să vă spun că din 4 noiembrie chiar se lucrează la nivelul Afacerilor Interne şi ce vedem acum că se întâmplă în ţara se datorează faptului că MAI a intrat cu forţa în aceste structuri care până acum trăiau foarte liniştite ca Poliţia are şi alte preocupări decât cele conform statutului”, a declarat Marcel Vela.

Întrebat ce măsuri urgente a pregătit în perioada următoare, astfel încât să se vadă că s-a schimbat ministrul la Interne, Vela a vorbit despre restructurarea sistemului, dar şi de poliţiştii care sunt în stradă fără dotările necesare.

„A văzut lumea că s-a schimbat ministrul. Am desecretizat dosare, am trimis oameni la nivelul operativ în stradă cât mai mulţi, schimbarea mentalităţii în relaţia cu cetăţeanul şi în viitor, aşa cum se asteapt lumea, tocmai această reorganizare şi eficientizare va duce la o apropiere cât mai bună fată de cetăţean, a poliţistului şi destructurarea acestor reţele care dezvoltă un fenomen criminogen la nivelul ţării.

Aceasta eficientizare şi destructurare este consecinţa faptului că de două luni şi jumătate am constatat că sunt prea mulţi polisisti în birouri şi prea puţini în stradă. Am constatat că nu sunt bine dotaţi, cei din stradă.

Am constatat că sunt sarcini care se suprapun pentru că de-a lungul timpului s-a încetăţenit aşa o idee că este un privilegiat şeful de la Poliţia din judeţ şi tot felul de relatiii de prietenie sau chiar politice, prin subordonarea lor politică, aceste relaţii au dus la o scădere a eficienţei actului poliţienesc”, a declarat Vela.

Ministrul a spus că luna aceasta va veni cu o propunere concretă privind restructurarea.

„Luna aceasta voi veni cu o propunere oficială de eficientizare şi restructurare a întregului minister, nu e vorba doar de Poliţie, e vorba şi de Jandarmerie, Poliţie de Frontieră şi tot ce ţine de situaţii de urgenţă, de întreaga activitate a ministerului, care trebuie să recunoaştem, este cel mai mare minister şi e unul cu un efect extraordinat de important pentru ţara, un minister pe care eu doresc să îl fac unul de elită şi în ochii cetăţenilor, ca şi apreciere, să crească de la 30 la sută cât este în eurobarometru acum, mai mult dect era la nivelul zilei de 4 noiembrie când am fost eu investit ca ministru”, a declarat Marcel Vela.

Acţiunile lui Vela s-au lovit de opoziţia unor lideri de sindicate ale poliţiştilor, care au acuzat că au primit un timp prea scurt pentru a analiza propunerile de restructurare.

„Nu este niciun plan secret, dar sunt unii lideri de sindicat care vor să-şi facă o campanie internă, să nu-i zic ‘electorala’, să-i spun sindicala, pentru că vreau să ştie toţi romanii, în Poliţia Romana există sindicate şi sunt foarte multe.

Fiecare doreşte să atragă cât mai mulţi poliţişti ca membri în sindicatul pe care îl conduce, mai mult sau mai puţin în interesul Poliţiei şi nu în interesul liderilor de sindicat şi atunci vin cu tot felul de veşti bomba, postează tot felul de documente pe care le interpretează creând anumite diversiuni. Şi-mi asum acest lucru când spun că ei creează diversiuni”, a acuzat Marcel Vela.

„Săptămâna trecută am avut întâlnire cu comanda ministerului, şi nu e vorba doar de Poliţia Romană (…) propunându-le că într-o săptămână de zile, să nu spună unii că eu decid restructurări, reamenajări şi eficientizări ale structurilor ministerului, să discute, să analizeze variante, principii, propuneri”, a precizat Marcel Vela.

217 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here