Caută
Close this search box.

McDonald’s nu mai găseşte români să-i angajeze şi aduce sri lankezi

McDonald’s

Din cauza crizei forţei de muncă, McDonald’s România anunţa că va aduce în ţara 30 de lucrători din Sri Lanka. Este vorba despre un program-pilot al companiei, iar lucrătorii din statul asiatic urmează să ajungă în ţară la jumătatea lunii ianuarie şi vor rămâne aici pentru cel puţin doi ani.

„La jumătatea acestei luni, ni se vor alătura 30 de colegi noi din Sri Lanka, într-un program-pilot la care am lucrat intens anul trecut. Acest program este o premieră pentru McDonald’s în România. Astfel, ne concentrăm toată atenţia asupra unei integrări cât mai rapide în echipa noastră, prin traininguri şi programe de multiculturalitate.

Pentru selecţia lor, o echipă din România a mers în Sri Lanka. Aceştia vor lucra în trei restaurante diferite din Bucureşti. Nevoia de personal în industria noastră este mare, iar investiţia în formarea lor este intensă şi de lungă durată. Suntem nerăbdători să îi primim şi să îi avem alături pentru cel puţin doi ani, timp în care îi vom integra în familia McDonald’s”, a declarat Irina Ignatescu, HR Director, Premier Restaurants România

Mai mulţi lucrători din state precum Vietnam sau Sri Lanka au ajuns în ultima vreme în România, iar cei mai mulţi lucrează în construcţii.

La finele anului trecut, Profit.ro a anunţat că lanţul de restaurante cu servire rapidă McDonald’s România va deschide încă 4 restaurante în ţară, până la sfârşitul anului 2019, plus 8 restaurante în acest an, şi va continua investiţia în inovaţie şi tehnologie, sistemul de servire direct la masă, astăzi disponibil în 24 de restaurante, urmând să fie aplicabil în toate unităţile în următorii doi ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri