Caută
Close this search box.

Mihai Şora este ÎNGROZIT de Bucureştiul Gabrielei Firea

mihai şora

Mihai Şora realizează un tablou deprimant al Bucureştiului, care devine din ce în ce mai sufocant şi mai murdar. Capitală a ajuns la fel ca în „întunecaţii ani optzeci”, arată Şora.

„Dragi prieteni, am făcut astăzi un mic turneu p e r p e d e s prin Bucureşti, între Podul Grant şi Universitate, să vedem, metru cu metru, cum mai arată oraşul nostru. Ei bine, nu e bine.

Oameni mohorâţi, aşteptând în staţiile de autobuz sau de tramvai, în zona Gării de Nord, cu deznădejde în privire şi oboseală în gesturi… Mi-au amintit de întunecaţii ani optzeci.

Aerul irespirabil care îţi umple plămânii, îţi cotropeşte toţi porii; un fel de mazga ce se depune pe haine. Nu trebuie să fii expert în ecologie ca să-ţi dai seama că ceva nu e în regulă, că toxinele nu vin doar de la ţevile de eşapament.

Maşini la înghesuială, parcate după mintea şi asemănarea şoferilor, covrigarii insalubre, prăvălii neîngrijite, mâzgăleli peste tot, pe fiecare centimetru de zid, hârtoape adânci în asfalt, de unde, dacă ai ghinionul să nimereşti, nu te mai ridici decât pe targă; şantiere improvizate, fără semnalizări minimale, clădiri de patrimoniu căzute în paragină… Mi s-a rupt inima văzând cum arată ceea ce a fost cândva Hotelul Dunărea, pe care l-am cunoscut în vremurile lui glorioase, în interbelic.

Pe scurt, un oraş sufocant, murdar, dureros de năpăstuit.

Acestea fiind scrise, abia aştept să vină alegerile şi o echipă nouă, destoinica, la Primăria din Bucureşti. Va avea mult de lucru.

P.S. La un moment dat, a apărut ca din pământ, pe Calea Grivitei, un domn însoţit de câinii dumnealui: singurul care zâmbea şi părea să se bucure de lumina Soarelui… Pentru o clipă, am crezut că-l văd pe Brâncuşi”, a scris Şora, pe Facebook.

Pe lângă actualul primar PSD, Gabriela Firea, şi-au mai anunţat până acum candidatura la Primăria Capitalei doar Nicuşor Dan (USR) şi Vlad Voiculescu (PLUS).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri