Caută
Close this search box.

Mike Pompeo: Soleimani pregătea o acţiune de anvergură. Am salvat vieţi şi din Europa

mike pompeo

Secretarul de stat american Mike Pompeo susţine că generalul Soleimani pregătea în regiune o „acţiune de anvergură” care ameninţa „viaţa a sute sau mii de americani”, scrie CNN.

El a spus că, prin ceea ce a făcut America, au fost salvate vieţi din Europa şi că unii aliaţi europeni par să nu înţeleagă acest lucru.

„Ştiam că este iminent. Am luat decizia pe baza unor evaluări ale serviciilor noastre de informaţii”, a susţinut Mike Pompeo.

Vineri, el i-a sunat pe liderii lumii, reamintind, de fiecare dată, „angajamentul SUA faţă de „dezescaladare””.

Secretarul de stat american a discutat în special cu omologii săi francez, chinez, rus, britanic şi german, precum şi cu preşedinţii afgan, Ashraf Ghani şi irakian, Barham Saleh.

I-a mulţumit, de asemenea, prinţului moştenitor saudit Mohammed bin Salman pentru sprijinul „de neclintit şi pentru recunoaşterea ameninţărilor agresive şi permanente reprezentate de forţa irakiană Al-Qods” a Gardienilor Revoluţiei.

„Am petrecut ultima zi și jumătate, două zile, vorbind cu partenerii din regiune, împărtășind cu ei ceea ce făceam, de ce o facem, căutând ajutorul lor”, a spus el, adăugând că unii au fost „fantastici”.

„Sincer, europenii nu au fost atât de ajutor cum mi-aș fi dorit să fie. Britanicii, francezii, germanii trebuie să înțeleagă ceea ce am făcut, că ce am făcut noi, americanii, am salvat vieți și în Europa ”, a declarat Mike Pompeo, potrivit CNN, citat de Digi24.

Donald Trump a dat asigurări că nu doreşte o „schimbare de regim” la Teheran după eliminarea generalului iranian Soleimani, pe care l-a descris drept „teroristul numărul unu” al planetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri