„Ca urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, la nivelul Uniunii Europene va fi constituită o rezervă de forțe de intervenție și salvare în caz de dezastre, pusă la dispoziție de țările ce dețin capacități în domeniu, pe care oficialii australieni o pot accesa în totalitate sau parțial, în funcție de necesități și de evoluția situației din acest stat.

Ministrul Afacerilor Interne, domnul Ion Marcel Vela, a adus la cunoștința Premierului României, domnul Ludovic Orban, solicitarea Centrului de Coordonare a Răspunsului în Situații de Urgență al Uniunii Europene care a dispus transmiterea informațiilor referitoare la resursele umane și logistice ce pot fi pregătite pentru dislocarea în Australia.
Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a fost informat cu privire la resursele de care dispune țara noastră și a transmis ca, în urma solicitărilor, România să ofere ajutor în cel mai scurt timp.”, se arată în comunicatul MAI.

Așadar, MAI – sediul în foto – a anunțat că România are forțe pregătite pentru a fi trimise în Australia, după ce UE a activat, luni seara, Mecanismul de Protecție Civilă, ca urmare a incendiilor generalizate din Australia. Ministrul de interne, Marcel Vela, i-a informat pe Klaus Iohannis și pe Ludovic Orban.

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, i-a înștiințat pe șeful statului, Klaus Iohannis și pe premierul Ludovic Orban, despre faptul că, la nivelul Uniunii Europene a fost activat Mecanismul de Protecție Civilă (EUCPM), ca urmare a incendiilor generalizate din Australia.

Drept urmare, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că răspunde apelului lansat la nivel european și are forțe pregătite pentru a fi trimise în Australia.

MAI transmite că Centrul de Coordonare a Răspunsului în Situații de Urgență al Uniunii Europene (ERCC) a lansat în această seară un apel către Statele Membre pentru a comunica în cel mai scurt timp posibil resursele pe care le pot pune la dispoziție pentru a fi dislocate în vederea intervenției în Australia.

 

67 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 3 =