Caută
Close this search box.

Ministerul Sănătății va achiziționa alte 35 000 de doze de vaccin gripal

Ministerul Sănătății a finalizat, vineri, achiziția celor 35 000 de doze de vaccin gripal suplimentare pentru campania de vaccinare a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Noile doze de vaccin gripal vor ajunge în maxim o săptămână la direcțiile de sănătate publică județene și Municipiul București pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, conform recomandarilor OMS și ECDC.

Până la data de 26 ianuarie au fost vaccinate antigripal 1 475 494 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Conform informării ANMDM (Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale), la nivel național există stocuri de medicamente antivirale specifice (Oseltamivir), care sunt eliberate în farmaciile cu circuit deschis pe bază de prescripție medicală.

Ministerul Sănătății reamintește populației că, măsurile de igienă personală(spălarea cu apă și săpun a mâinilor , folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viață sănătos care constă din alimentație bazată pe mlegume și fructe, odihnă și mișcare) sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii, și în special prin gripă.

De asemenea , se recomandă evitarea automedicației și consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare, precum și izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei.

Ministerul Sănătății și Ministerul Educației Naționale au încheiat un Protocol de colaborare pentru monitorizarea evoluției epidemiologice determinată de creșterea numărului de cazuri de îmbolnăvire prin infecții respiratorii acute și gripă în unitățile de învățământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri