Caută
Close this search box.

Ministerul Transporturilor anunţă încheierea conflictului dintre CFR Călători şi societatea de reparaţii

Ministerul Transporturilor a anunţat, joi, încheierea conflictului dintre CFR Călători şi societatea de reparaţii SCRL şi realuarea activităţii acesteia din urmă, în contextul în care a avut loc o întâlnire între conducerile celor două companii.

Circa 1400 de angajaţi din totalul de 1500 ai companiei de reparaţii şi revizii locomotive SCRL au declanşat un protest la nivel naţional, cerând un nou contract de mentenanţă cu CFR Călători şi recuperarea unor drepturi băneşti de 12 milioane lei, a afirmat, joi, pentru News.ro, directorul general al SCRL, Cristian Coconaşu.

La solicitarea ministrului Lucian Bode, a avut loc, tot luni, întâlnirea managementului CFR Călători cu reprezentanţii salariaţilor Societăţii de Reparaţii CFR SCRL Braşov. Bode le-a cerut celor două părţi să poarte discuţii astfel încât în cel mai scurt timp să fie reluată activitatea. â”Aşa cum am spus şi la întâlnirea cu sindicatele din calea ferată din această săptămână, dialogul este singura cale de rezolvare a problemelor pe care le aveţi. În lipsa dialogului, problemele nu se rezolvă de la sine iar starea de conflict poate escalada. De aceea vă solicit să discutaţi până când veţi găsi o soluţie de compromis. Trebuie să vă gândiţi în permanenţă că prestaţi un serviciu public şi orice întârziere sau anulare de tren îi afectează în primul rând pe români. Nu uitaţi că sunteţi aici să găsiţi soluţii iar acest lucru trebuie să îl faceţi cât mai repede. Normal era să nu ajungeţi în această situaţie, normal era să vă rezolvaţi rapid orice divergenţă”. a spus ministrul.

În urma discuţiilor tuturor factorilor implicaţi, activitatea CFR SCRL a fost reluată.

Coconaşu a afirmat, luni, pentru News.ro, că angajaţii SCRL au de recuperat drepturi băneşti de circa 12 milioane lei, iar datoriile către ANAF ale SCRL sunt de circa 126 milioane lei, compania neprimind toţi banii cuveniţi din contractele încheiate în trecut cu CFR Călători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri