Caută
Close this search box.

Ministrul Sănătăţii TRIMITE Corpul de control la Spitalul Universitar: Imaginile sunt şocante! Măsurile vor fi dure

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat că va trimite miercuri Corpul de Control la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care, marţi, deputatul USR Emanuel Ungureanu a scris pe Facebook că „mii de litri de sânge contaminat şi alte deşeuri infecţioase de la sute de unităţi sanitare din România sunt aruncate zilnic în sistemul de canalizare”, printre aceste unităţi menţionând şi Spitalul Universitar.

Potrivit ministrului Sănătăţii, citat de Agerpres, situaţia de la SUUB va fi analizată cu severitate.

„Imaginile sunt absolut şocante. Mâine vom trimite Corpul de control.

Îmi pare rău să anunţ asta public, dar măsurile vor fi dure. Trebuie respectate procedurile şi vrem să vedem ce s-a întâmplat la Spitalul Universitar, unul dintre cele mai mari spitale din Capitală, întrucât s-a ajuns la astfel derapaje. (…)

Evident că nu putem exclude şi alte derapaje (n.r. situaţii asemănătoare la alte unităţi medicale), dar vom fi foarte stricţi. (…) Trebuie să se respecte procedurile şi vom analiza cu severitate situaţia de la Spitalul Universitar”, a afirmat Costache, marţi seara, la Digi 24.

„În imaginile pe care le vedeți aici, sângele din sălile de operație, contaminat cu diferite bacterii periculoase din Spitalului Universitar de Urgență București dar și alte fluide biologice contaminate sunt evacuate în sistemul de canalizare prin intermediul chiuvetelor sau chiar ale WC-urilor, fără să se respecte procesul de decontaminare!

Pericolul pentru sănătatea publică este unul uriaș!”, a scris pe contul său de Facebook Emanuel Ungureanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri