Caută
Close this search box.

Mugur Isărescu ar renunţa la pensie dacă se interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat

mugur isărescu

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a anunţat că ar renunţa la pensie dacă se aprobă legislaţia care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat.

„Nu pot să am un comentariu şi sper că aceasta este ultima dumneavoastră întrebare pentru că ştiţi o să faceţi caz din el. Singurul nume care s-a citat la cumul de pensie cu salariu a fost numele Isărescu ca şi cum… Eu vă anunţ că anul acesta mă îndrept spre 50 de ani de activitate neîntreruptă în câmpia muncii, cum se zicea înainte de ’89, 50 de ani activitate neîntreruptă şi dacă luaţi toate concediile medicale nu cred că depăşesc două luni. Asta a fost viaţa mea. Nu am niciun fel de discuţie. Am fost numit de Parlament. Dacă legea va trece aşa renunţ la pensie, bineînţeles. Mai ales că anul acesta uitaţi, avem 140 de ani”, a spus Mugur Isărescu.

Parlamentul a numit noul Consiliul de Administraţie al BNR la începutul lunii iulie, iar Mugur Isărescu a primit un nou mandat de guvernator al băncii centrale.

Mandatul noului Consiliu de Administraţie al Băncii Naţionale a României a intrat în vigoare la 11 octombrie 2019, pentru o perioadă de 5 ani, conform Hotărârii nr. 19 din 3 iulie 2019 a Parlamentului României, potrivit BNR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri