Caută
Close this search box.

Nelu Iordache, Regele Asfaltului, a SCĂPAT de condamnare în Dosarul Transalpina, prin prescrierea faptei

nelu iordache

Omul de afaceri Nelu Iordache şi mai mulţi şefi de la CNADNR Craiova au fost achitaţi de Curtea de Apel București în dosarul privind modernizarea Transalpina. Decizia instanței este definitivă.

Acuzat de instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, achitarea lui Nelu Iordache pentru prima faptă este pe motiv că nu ar fi prevăzută de legea penală, iar pentru cea de-a doua pentru că s-a încălcat legislație secundară, nu primară.

În cazul celorlalți inculpați, unele dintre infracțiuni s-au prescris, iar la altele a fost același temei de încălcare a unor atribuții și sarcini de serviciu, și nu legi, anunță g4media.ro

Potrivit comunicatului Direcției Naționale Anticorupție, prin care s-a anunțat trimiterea în judecată a dosarului, în anul 2014, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

”În perioada august 2009 – iunie 2010, în condiţiile executării lucrărilor de modernizare a drumului naţional DN 67 C Bengeşti – Novaci – Rânca – Obârşia Lotrului – Sebeş (Transalpina) pe o lungime de 184 km, în cadrul unui contract finanţat de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova (D.R.D.P.), inculpaţii Dina Ion şi Tudor Marin, diriginţi de şantier, Panduru Luchian Toma, responsabil cu derularea contractului, Radu Mihai Adrian, şef departament, Radu Ştefan, şef birou, Şerban Constantin şi Brânaru Ştefan, directori, toţi angajaţi ai D.R.D.P. Craiova, au certificat/vizat, în vederea decontării, situaţii de lucrări fictive/neexecutate şi materiale de construcţii care figurau că ar fi fost achiziţionate, încălcându-şi astfel atribuţiile şi sarcinile de serviciu.
Pentru ca cei menţionaţi să aprobe la plată lucrările neefectuate şi materialele de construcţie inexistente, inculpatul Iordache Nelu, în calitate de administrator la S.C. ROMSTRADE S.R.L. (societatea care a primit contractul de executare a lucrărilor), l-a determinat pe Mircea Nicolae Dorel, director la Departamentul Analize – Decontări al societății să întocmească în fals mai multe situații de lucrări și facturile aferente.

Paguba cauzată de S.C. ROMSTRADE S.R.L. părţii vătămate C.N.A.D.N.R. S.A., reprezentând decontarea unor lucrări neexecutate a fost estimată la suma totală de 22.849.267,12 lei, fiind recuperată în întregime în cursul urmăririi penale, la solicitarea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri