Caută
Close this search box.

NEREGULI la Complexul Energetic Hunedoara şi la Termocentrala Mintia. Virgil Popescu a trimis luni Corpul de Control

Virgil Popescu

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, a trimis luni Corpul de Control la Complexul Energetic Hunedoara şi la Termocentrala Mintia, pentru a verifica aprovizionarea cu cărbune, modul în care au fost respectate procedurile de achiziţii, dar şi motivele pentru care o parte din angajaţi nu şi-au primit salariile la timp.

„Sunt mai multe aspecte asupra cărora am suspiciuni şi pe care le doresc elucidate pe deplin, aspecte deosebit de importante pentru bunul mers al economiei şi al sistemului energetic naţional.

Doresc o verificare amplă în legătură cu situaţia producerii energiei electrice, cu aprovizionarea cu cărbune şi în legătură cu stocurile existente, mai ales că am intrat din plin în sezonul rece.

Totodată, vreau să văd cum au fost respectate regulile privind organizarea şi funcţionarea celor două entităţi, cum s-au respectat procedurile de achiziţii şi care este gradul de realizare al investiţiilor aprobate”, a declarat ministrul Economiei, Virgil-Daniel Popescu, într-un comunicat transmis luni seara Agerpres.

În acelaşi timp, Popescu a anunţat că doreşte să afle motivele pentru care o parte dintre angajaţi nu şi-au primit salariile la timp.

„Sunt foarte interesat să aflu de ce managementul Complexului Energetic Hunedoara nu a reuşit să gestioneze aşa cum este normal plata salariilor.

Vreau să transmit un mesaj ferm către angajaţii CEH: ei trebuie să ştie că nu vor avea probleme cu plata salariilor, iar cauzele care au dus la acest incident nefericit şi regretabil trebuie remediate, pentru ca situaţii de acest gen să fie evitate în toată industria”, a mai afirmat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Sindicatul „Solidaritatea Hunedoara” a solicitat vineri intervenţia Guvernului în analiza situaţiei economice de la Termocentrala Mintia, atrăgând atenţia asupra lipsei cărbunelui pentru perioada de iarnă, ceea ce afectează producţia de energie electrică, dar şi plata drepturilor băneşti.

Sindicaliştii cer ca reprezentanţii guvernului să se deplaseze la termocentrala Mintia în perioada 6-10 ianuarie pentru a lua o decizie privind continuarea activităţii la acest producător de energie electrică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri