Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri, în sesiune extraordinară, proiectul de lege privind abrogarea pensiilor speciale, inclusiv pensiile magistraților. Camera Deputaților este forul decizional. NICIUN VOT ÎMPOTRIVĂ!

Dezbaterea proiectului a avut loc pe fondul nemulțumirilor magistraților și grefierilor față de prevederile acestuia, astfel că multe instanțe și parchete din țară și-au suspendat activitatea.

Legea va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis, însă va intra în vigoare doar dacă nu este atacată la CCR și, în acest caz, doar dacă va primi aviz din partea judecătorilor constituționali. Drept de atacare la CCR are și Înalta Curte de Casație și Justiție, care s-a împotrivit eliminării pensiilor de serviciu ale magistraților.

Deputații au eliminat din textul legii amendamentele introduse de Adrian Solomon (PSD). Astfel, rămân în vigoare rentele viagere pentru sportivi și indemnizațiile pentru academicieni și artiști. Proiectul de lege a rămas la votul final, dar fără aceste amendamente cuprinse în Raportul venit de la Comisia de Muncă.

 

128 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =