Caută
Close this search box.

Nicușor Dan, partid nou. Va candida la Primăria Capitalei FĂRĂ SPRIJINUL USR-Plus

Nicușor Dan a confirmat luni că și-a făcut un nou partid, Uniunea Forțelor Locale (UFL). Fost președinte al USR până când a decis să se autoexcludă, Dan a recunoscut că și-a făcut acest partid în fața foștilor săi colegi, mulți dintre ei fiindu-i loiali și susținându-l în continuare drept candidat al USR la Primăria Capitalei, arată G4media.ro.

Nicușor Dan și-a făcut partid. Reacția foștilor colegi de la USR

Tudor Pop, deputat USR și membru al Biroului Municipal București, a scris luni seară pe grupul de facebook Poiana lui Iocan, forum intern al partidului, că la ședință s-a discutat și despre noul partid al lui Nicușor Dan.

„Am aflat aseară că Nicușor are un partid de rezervă, Uniunea Forțelor Locale, înființat în urmă cu șase luni. Nu la inițiativa lui Nicușor, care a fost ușor fâstâcit cand a fost întrebat. Deci discutăm despre un candidat independent, o parte din colegi clamează că ei sunt loiali USR si îl susțin pe Nicusor Dan, dar în tot acest timp se coace un proiect politic separat. Făra comentarii”, a scris Pop.

Un alt membru al conducerii USR București a explicat pentru sursa citată scopul pentru care Nicușor Dan și-a creat un nou partid: „Nicușor Dan a spus în Biroul Municipal al USR București că înființarea UFL a fost o strategie pentru candidatura sa la alegerile locale din București, astfel încât noul partid să poată încheia o alianță electorală cu USR și PLUS, iar el să poată fi susținut de Alianță în cursa pentru Primăria București”.

Care este scopul noului partid înființat de Nicușor Dan

Legea arată că un candidat independent la alegerile locale nu poate fi susținut de un partid sau de o alianță politică. Mai mult, numele său nu poate să apară pe buletinul de vot alături de sigla unui partid sau a unei alianțe, iar respectivul partid sau alianță nu poate deconta cheltuielile electorale făcute în numele candidatului independent.

În acest sens Tribunalul București a dispus la termenul din 3 iulie 2019 acordarea personalității juridice și înscrierea partidului Uniunea Forțelor Locale în Registrul partidelor politice. UFL a fost înființat de Nicoleta Teodorescu, Elena Victorița Enescu și Alina Dimache.

Reamintim că deputatul independent Nicușor Dan a fost desemnat pe data de 7 decembrie candidatul USR Bucureşti pentru Primăria Capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri