Caută
Close this search box.

O pisică dornică de afecţiune a testat răbdarea unui călugăr budist care spunea o rugăciune

pisică

O pisică aflată într-un templu thailandez, dornică de afecţiune, a testat răbdarea unui călugăr budist, care a încercat să-şi menţină concentrarea, în timpul rugăciunilor de cinci ore, de Anul Nou.

Călugărul îmbrăcat într-o robă de culoarea şofranului poate fi văzut într-o înregistrare video, în timp ce încearcă să o îndepărteze cu blândeţe felina care i s-a urcat în poală. Filmarea, publicată pe Facebook de una dintre persoanele prezente în templu, i-a încântat pe thailandezi şi a devenit virală.

Respectul faţă de toate fiinţele vii este un principiu de bază în budism, religia împărtăşită de 95% din populaţia Thailandei.

După mai multe încercări de a îndepărta felina – care s-a urcat pe roba sa, i-a frământat umărul şi i-a acoperit cartea de rugăciuni – călugărul a renunţat şi a început să o mângâie.

”Am încercat să citesc din carte. Dar eram mai concentrat la pisica”, a declarat călugărul în vârstă de de 25 de ani, care se recomandă după numele monastic Luang Pi Komkrit Taechachoto.

Prezenţa pisicii a atras priviri severe din partea unui călugăr mai în vârstă, aşezat în apropiere, în templul Wat Udomrangsi de la marginea Bangkok, unde felina se număra printre vizitatorii obişnuiţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri