Pasagerii avionului ucrainean prăbușit în Iran erau predominant cetățeni iranieni și canadieni.

Mulți dintre cei care au pierit sperau să construiască un viitor mai bun pentru toată lumea, ei fiind oameni de știință, studenți, profesori și medici.

Avionul se îndrepta spre Kiev, însă majoritatea – 138, potrivit premierului canadian Justin Trudeau – avea escală în Kiev, iar destinația finală era Canada, potrivit BBC. 63 dintre victime aveau cetățenie canadiană, însă mulți alții considerau Canada ca fiind casa lor, cel puțin temporar.

Trăiau în orașe precum Montreal, Toronto, Vancouver și Edmonton. Mulți erau studenți sau profesori și lucrau la proiecte importante în domeniul lor de activitate.

Sancțiunile SUA au făcut ca transferul între Iran și Canada să fie foarte dificil, iar zborurile companiei Ukraine International de la Teheran la Kiev și apoi la Toronto erau fost populare pentru că ofereau o opțiune accesibilă pentru pasageri.

Mojgan Daneshmand, profesor la Universitatea de inginerie electrică și calculatoare, și soția sa, Pedram Mousavi, erau în avion alături de cele doua fiice ale lor.

Suzan Golbabapour care lucra ca agent imobiliar a murit în accidentul aviatic după ce a petrecut ultima lună în Iran.

Marzieh (Mari) Foroutan și Mansour Esnaashary Esfahani își terminau doctoratul la Universitatea Waterloo.

Neda Sadighi lucra ca optometrist la o clinică în Richmond Hill, Canada. Ea efectua operații pe ochi și era membru al Colegiului de Optometriști din Ontario. Femeia a murit după ce a venit într-o vacanță de 10 zile în Teheran.

Ghanimat Azdahri și Milad Ghasemi Ariani – studenți iranieni care își terminau doctoratul la Universitatea Guelph, în Canada, potrivit The Star, citat de Digi24.

Siavash Maghsoudlou Estarabadi, soția lui, Azaden Kaveh, și fiica lor, Paria, erau între pasagerii avionului ucrainean prăbușit. Bărbatul, care a terminat facultate de Științe Medicale, locuia în, alături de familie în Suedia și a făcut numeroase studii despre cauzele nașterilor premature.

Iman Ghaderpanah și Parinaz Ghaderpanah locuiau în Toronto. El avea o agenție imobiliară, iar ea lucra ca agent imobiliar. Cei doi erau căsătoriți și avea în jur de 30 de ani. Se întorceau din Iran, după ce și-au vizitat familiile.

Arash Pourzarabi și Pouneh Gorji erau proaspăt căsătoriți. Bărbatul era licențiat în inteligență artificială la Universitatea din Alberta.

„Guvernul nostru va continua să lucreze îndeaproape cu partenerii săi internaţionali pentru a asigura că această prăbuşire va fi investigată în amănunţime, şi că întrebările canadienilor vor primi răspuns”, a afirmat Trudeau într-un comunicat, după ce le-a transmis condoleanţe familiilor şi prietenilor victimelor, potrivit Agerpres.

Trudeau a mai spus că guvernul său se află în contact cu cel al Ucrainei şi „discută cu autorităţile relevante şi cu partenerii internaţionali”.

Canada a rupt relaţiile diplomatice cu Iranul în 2012.

81 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 7 =