Caută
Close this search box.

Orban: Dacă ajungem în situația declanșării anticipatelor, PNL NU va vota învestirea niciunui Guvern

Ludovic Orban a dezvăluit câte ceva din planul pregătit pentru ajungerea la alegerile anticipate. Premierul a explicat, într-un interviu pentru HotNews, ce va face PNL în cazul în care moţiunea de cenzură, iniţiată de PSD şi UDMR, va trece.

„Dacă ajungem în situația declanșării de alegeri anticipate, parlamentarii PNL nu vor vota învestirea niciunui Guvern”, a declarat Ludovic Orban.

„Parlamentul actual reflectă votul din 2016, iar opțiunile oamenilor sunt radical schimbate acum. Parlamentul trebuie să fie oglinda fidelă a opțiunilor oamenilor, iar parlamentul actual este în contradicție totală cu opțiunile oamenilor.

În plus, Parlamentul pune bețe în roate Guvernului și respinge orice proiect al Guvernului. De exemplu, peste 80% din cetățeni vor primari aleși în două tururi, PSD e împotrivă și are peste 40% din parlamentari”, a explicat premierul.

Un alt motiv pentru care vor anticipate este acela de „a putea asigura un suport stabil pentru guvernare, care să permită adoptarea proiectelor adoptate de guvern.”

Dacă PSD, prin moțiune, dărâmă Guvernul, „nici un vot nu va fi de la PNL pentru noi învestiri.

La următoarea moțiune de cenzură a PSD, parlamentarii PNL vor vota împotrivă clar, dar nu văd cum vor reuși să treacă. PSD și UDMR au în total 227 sau 228 de voturi, să vedem câți vor vota din ei. Nu pot aduna voturi decât dacă votează Ponta.(…)

E posibilă angajarea răspunderii și pe Secția specială și analizăm acum posibilitatea asumării răspunderii pe desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari, să vedem atunci ce va face PSD.”

Ludovic Orban a declarat pentru HotNews că este sigur că va fi următorul premier desemnat, pentru că are garanția că vor câștiga alegerile, anticipate sau la termen.

„În pofida discuțiilor din spațiul public, nu am evaluat până acum posibilitatea să demisionez”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri