Papa Francisc a făcut apel duminică la dialog şi reţinere la două zile după uciderea unui important comandant militar iranian de către Statele Unite, relatează Reuters şi AFP.

În timpul rugăciunii Angelus de duminică de la Vatican, Suveranul Pontif nu a menţionat numele Iranului, însă s-a referit la o tensiune groaznică care pluteşte în aer şi care poate resimţită în prezent în multe părţi ale lumii.

În multe regiuni ale lumii există o atmosferă groaznică de tensiune„, a spus papa Francisc, făcând referire la criza dintre Statele Unite şi Iran, citat de Agerpres.

Războiul nu aduce decât moarte şi distrugere. Invit toate părţile să păstreze aprinsă flacăra dialogului şi a autocontrolului şi să prevină ostilităţile„, a adăugat el.

Generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Qods, secţiune a Gardienilor Revoluţiei iranieni însărcinată cu operaţiuni externe ale Iranului şi arhitect al strategiei iraniene în Orientul Mijlociu, a fost ucis vineri printr-o lovitură aeriană americană în apropierea aeroportului internaţional din Bagdad, declanşând tensiuni puternice în Orientul Mijlociu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 4 =