Caută
Close this search box.

Partidul lui Cioloş critică DUR PNL pentru acceptarea traseiştilor: Repetă greșelile trecutului

PLUS se declară dezamăgit de hotărârea PNL de a accepta în rândurile sale foști deputați ai Pro România și ALDE „care au contribuit la toxicitatea guvernării PSD începând cu 2016”, se arată într-un comunicat de presă.

Partidul condus de Dacian Cioloș critică decizia PNL prin care Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu au primit câte un loc în structura de conducere a liberalilor.

„Din păcate, Partidul Național Liberal este amețit de aburii sondajelor și repetă greșelile politice făcute în trecut. Să nu uităm că suntem astăzi în situația de a căuta soluții la schimbarea sistemului electoral la locale ca urmare a compromisurilor făcute cu PSD în perioada USL sau că avem o Curte Constituțională dezechilibrată politic din aceleași motive”, se arată în același comunicat de presă.

Partidul condus de Dacian Cioloș atrage atenția asupra faptului că milioanele de români care au ieșit la urne în 2019 au făcut-o inclusiv ”pentru că resping traseismul și modul tranzacțional prin care s-a făcut politică până acum”.

Europarlamentarul PLUS, Dragoș Tudorache, solicită conducerii PNL să explice de ce a acceptat primirea în partid a unor politicieni care au făcut parte din guvernele care au acționat împotriva Justiției.

„Intrarea lui Daniel Constantin și a lui Sorin Câmpeanu direct în structura de conducere a PNL este o veste proastă pentru cei care au crezut că liberalii sunt alternativa la PSD. Cei doi sunt definiția traseismului. Au trecut de la Conservatorii lui Dan Voiculescu la ALDE și Pro România, iar acum au găsit o altă barcă de salvare politică în PNL. (…)

Cerem conducerii PNL să explice care este rațiunea acestui gest, de ce acceptă traseiști în conducerea partidului și cum poate spune că luptă împotriva unui mod toxic de a face politică prin acest gen de tranzacționare a funcțiilor politice”, a declarat Dragoș Tudorache, președintre executiv al PLUS.

Liberalii au decis luni, în ședința Biroului Executiv, trecerea la PNL a parlamentarilor plecați din Pro România, precum și a filialelor ai căror lideri au demisionat din partidul lui Victor Ponta. Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu vor fi membri în conducerea centrală a partidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri