La Liturghia de Anul Nou, în ziua prăznuirii Sfântului Vasile cel Mare, Patriarhul României a scos în evidență faptul că este mai important să creștem duhovnicește decât biologic și material.

Nu trebuie să creștem doar biologic, ci și duhovnicește, cu înțelepciunea și cu harul. Cu înțelepciunea și cu rugăciunea. Cu lucrarea harului lui Dumnezeu în viața noastră. Deci, creșterea aceasta duhovnicească este adesea mai importantă decât creșterea doar biologică”, a spus Daniel, citat de Basilica.

Foto: basilica.ro

De aceea, trebuie să punem accent nu doar pe partea materială a vieții noastre, ci mai ales pe partea spirituală, de îmbogățire duhovnicească a vieții noastre prin legătura permanentă cu Dumnezeu”, a mai spus Patriarhul României.

Patriarhul Daniel a exemplificat acest lucru prin pilda Pruncului Iisus, dar și prin exemplul Sfântului Vasile cel Mare: Mântuitorul „creștea cu vârsta, cu înțelepciunea și cu harul”. „La vârsta de 12 ani avea o înțelepciune superioară vârstei Lui biologice. Știa cât toți bătrânii din Templu cărturari laolaltă, și mai mult decât atât”.

În Patriarhia Română anul 2020 a fost proclamat miercuri ca Anul omagial al pastorației părinților și copiilor și Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români.

147 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 2 =