Caută
Close this search box.

Pericolul din guma de mestecat. Medicii trag un semnal de alarmă

Mulți dintre noi consumăm aproape zilnic gumă de mestecat și nu suntem la curent cu modul în care aceasta afectează sănătatea dinților.

Medicii stomatologi ne spun adevărul despre unul din cele mai consumate produse din supermarketuri. “Guma de mestecat ne împrospătează respirația neutralizând mirosurile neplăcute, însă este bine să o consumăm doar câteva minute și nu ore întregi. Stimulează secreția salivară și neutralizează aciditatea apărută dupa masă, având astfel rol anticarie prin reechilibrarea proceselor de mineralizare și demineralizare apărute în cursul meselor. Din păcate, multe produse de acest tip conțin zahăr, pentru a le face mai gustoase. Acesta accentuează practic demineralizarea dinților prin menținerea unui ph salivar scăzut și favorizează apariția cariilor. Deci într-un final, rezultatul pozitiv al stimulării secreției salivare este practic anulat de zahărul din compoziție”, explică medicul stomatolog Adrian Mina, potrivit kfetele.ro.

Pentru consumatorii de gumă, cea mai bună variantă de consum este cea a produselor care nu conțin zahăr, iar momentul optim consumului ar fi după mese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri