Oligarhul moldovean Vlad Plahotniuc şi familia sa au primit interdicţie de intrare sau şedere pe teritoriul SUA din cauza implicării în fapte de corupţie, relevă un comunicat al Departamentului de Stat dat luni publicităţii.

”În calitatea sa oficială, Plahotniuc a fost implicat în acte de corupţie care au subminat statul de drept şi au compromis grav independenţa instituţiilor democratice din Republica Moldova”, se arată în comunicatul diplomaţiei americane.

Interdicţia se aplică lui Vlad Plahotniuc, soţiei sale Oxana Childescu, fiului său Timofei Plahotniuc şi copilului minor al lui Plahotniuc.

”Acţiunea de astăzi trimite un semnal puternic că Statele Unite nu tolerează corupţia şi sunt alături de poporul Republicii Moldova în lupta sa contra corupţiei. Departamentul de Stat va continua să-şi folosească autoritatea pentru a promova tragerea la răspundere a celor vinovaţi de corupţie în această regiune şi la nivel global”, adaugă comunicatul citat de Agerpres.

Vlad Plahotniuc a fugit din Republica Moldova în ziua în care guvernul condus de Pavel Filip şi-a anunţat demisia. Plahotniuc a scris într-o postare pe social media că ”are nevoie de timp pentru a-şi securiza familia”, însă nu a menţionat ţara în care se află.

29 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 8 =