Caută
Close this search box.

Ponta susţine că PNL nu și-a dorit alegeri locale în două tururi

Președintele Pro România, Victor Ponta, spune că, în opinia sa, PNL nu și-a dorit de fapt alegeri locale în 2 tururi de scrutin, deoarece această modificare electorală prin asumarea răspunderii riscă să fie blocată de Curtea Constituțională.

Victor Ponta spune că moțiunea de cenzură pe care o va depune PSD, după ce Guvernul Orban își asumă răspunderea pe proiectul alegerilor locale în 2 tururi, nu va trece, dar acest lucru nu înseamnă că România chiar va avea astfel de alegeri.

„Mai este un pas: cu siguranță PSD va contesta la CCR. Există o decizie, decizia 628/2012, cînd CCR a decis că în ultimele 6 luni nu poți să faci modificări. Nu știu dacă între timp Curtea și-a schimbat opinia, e posibil și acest lucru. Dar evident că pentru PSD și UDMR și pentru primarii PNL în funcție speranța de a opri alegerea în două tururi este CCR”, a spus Victor Ponta, potrivit Digi24.

El adaugă că dacă Guvernul ar fi dat OUG, s-ar fi încadrat în acest termen de șase luni.

„Dacă Guvernnul, joia trecută – când a luat decizia? – dădea OUG, ordonanța intră în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial, practic astăzi se putea da Hotărârea de Guvern cu datele alegerilor. PSD nu putea să atace ordonanța.

Faptul că s-a ales această cale ciudată, cu angajarea, știind că e CCR, că e moțiunea, nu cred că PNL și-a dorit de fapt alegeri în două tururi. E evident din punctul meu de vedere”, a mai spus Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri