Caută
Close this search box.

Predoiu laudă candidații la şefia PÎCCJ: Parchetele au nevoie în continuare de ei în prima linie, dincolo de rezultatul selecţiei

cătălin predoiu

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat joi despre candidaţii care au susţinut interviul pentru şefia Parchetului General că aceştia au demonstrat profesionalism şi valoare şi au dovedit toţi că îşi cunosc meseria de procuror şi au vocaţia de lider, el precizând că Parchetele şi justiţia au nevoie în continuare de ei în prima linie, dincolo de rezultatul selecţiei.

Procurorii Ionel Corbu, Florin-Daniel Căşuneanu, Gabriela Scutea, Laura Oprean, Pompiliu-Marian Drilea-Marga, Daniel Horodniceanu, Sorin Săndel Vasilache şi Răzvan Horaţiu Radu au intrat în cursa pentru conducerea Pachetului General.

Miercuri s-au încheiat interviurile pentru funcţia de procuror general al României, organizate de Ministerul Justiţiei.

Respect pentru toţi candidaţii! Au demonstrat profesionalism şi valoare atât la interviu cât şi la lucrările scrise. Parchetele şi justiţia au nevoie în continuare de ei în prima linie, dincolo de rezultatul selecţiei. Sper ca cei care nu vor fi propuşi pentru numire să nu uite cele de mai sus. Acum, după ce s-a lămurit că toţi îşi cunosc meseria de procuror şi au vocaţia de lider, urmează, mai întâi, deliberarea cu privire la ce tip de lider este nevoie, în funcţie de ceea ce s-a întâmplat, bine sau rău, în ultimii 10 – 15 ani în Ministerul Public şi ceea ce este de făcut în următorii 3 ani şi mai bine în Ministerul Public”, a scris Predoiu pe Facebook.

Potrivit acestuia, refacerea şi modernizarea Ministerului Public vor cuprinde un ciclu mult mai lung decât următorii trei ani şi fiecare etapă va avea cerinţele şi provocările ei.

Voi revedea dosarele de candidatură, în special, acum, proiectele de management, voi revizita notiţele de interviu şi de discuţii cu membrii comisiei. Apoi, voi lua o decizie în termenul fixat. Încă o dată mulţumesc candidaţilor! Mulţumesc şi membrilor comisiei de interviu, ale căror întrebări şi consideraţii ulterioare m-au sprijinit să îmi clarific şi verific unele constatări personale sau mi-au provocat reflecţii bine-venite. Sunt convins că lucrurile vor evolua în aceiaşi parametri buni şi în cadrul interviurilor pentru celelalte funcţii”, a spus ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri