Caută
Close this search box.

Premierul Orban cere Comisiei Europene maximă EXIGENŢĂ față de Republica Moldova dominată de actualul guvern de la Chişinău

ludovic orban

Prim-ministrul Ludovic Orban a afirmat că actualul guvern de la Chișinău nu poate fi considerat un partener serios pentru Uniunea Europeană și că este nevoie de o reacție a Comisiei Europene de fiecare dată când autoritățile din Moldova nu respectă angajamentele legate de parcursul european.

Premierul Orban a făcut această afirmație la capătul primei zile a vizitei sale la Bruxelles unde a discutat subiectul Republicii Moldova cu Oliver Varhelyi, comisarul european pentru Extindere și Vecinătate.

”Evenimentele de după moțiunea de cenzură depusă de PSRM, partidul lui Dodon, care a dus la căderea guvernului Maia Sandu, reprezintă o involuție care ne creează îngrijorare și nu putem să considerăm un partener serios actualul guvern. Poziția exprimată a fost de a privi cu maximă circumspecție și maximă exigență tot ce se întâmplă în Moldova și, dacă nu se respectă angajamentele luate în ce privește parcursul european, Comisia Europeană să reacționeze în consecință”, a spus Ludovic Orban.

Șeful Guvernului s-a întâlnit și cu Michel Barnier, negociatorul-șef pentru Brexit cu care a discutat despre relațiile UE cu Marea Britanie după ce ieșirea Regatului Unit va deveni efectivă.

”Pentru românii care sunt astăzi acolo drepturile lor sunt garantate, cuprinse în acordul de ieșire care le garantează drepturile. Pentru cei care merg acolo după Brexit, nu există încă o reglementare, ea va face obiectul unei discuții ulterioare ieșirii Marii Britanii din Uniune”, a spus Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri