Caută
Close this search box.

Preşedintele CNADTCU, Ioan Aurel Pop, crede că Florin Iordache a plagiat

florin iordache

Președintele CNATDCU, Ioan Aurel Pop, nu recunoaște semnătura de pe documentul prin care instituția pe care o conduce i-a dat verdict de neplagiat lui Florin Iordache. Pus în fața probelor, Ioan-Aurel Pop spune că, în opinia sa, pesedistul a plagiat în teza de doctorat.

În urmă cu aproape doi ani am prezentat dovezi ale plagiatului lui Florin Iordache în teza sa de doctorat susținută în Republica Moldova.

La finalul lunii decembrie 2019 și ignorând dovezile, Consilul General al Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis că Florin Iordache nu a plagiat.

Documentul care validează acestă decizie poartă, așa cum cere și legea, numele președintelui CNATDCU, Ioan Aurel Pop.

În aceeași zi, președintele CNATDCU, Ioan Aurel Pop, a trimis un scurt mesaj pe adresa Newsweek România, în care a susținut că semnătura de pe document nu îi aparține și că nici măcar nu a văzut vreodată actul.

Personal, cred că este vorba despre un plagiat, dar constatarea oficială, conform regulamentelor, o face o comisie de specialişti. Preşedintele CNATDCU nu are voie să intervină în lucrările comisiilor respective, decât dacă s-au făcut erori de procedura.

Preşedintele nu are dreptul să constate un plagiat, ci doar să ia act de concluziile unei comisii de specialişti. Pe de altă parte, cred că decizia acestei comisii nu este definitivă şi că există căi de atac. Nu cunosc toate detaliile, fiindcă, la noi, regulamentele se schimbă foarte des.

, spune Pop, într-o declaraţie pentru Newsweek.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri