Caută
Close this search box.

Prima reacție a lui Trump după atacul Iranului asupra bazelor militare americane din Irak

trump

Președintele Donald Trump a avut o primă reacție, pe Twitter, la câteva ore după riposta Iranului pentru moartea generalului Qassem Soleimani și după ce în prealabil a avut la Casa Albă o reuniune cu echipa de consilieri pe teme de securitate națională.

Șeful Casei Albe are un mesaj optimist:”Totul e bine!”

„Totul este bine! Iranul a lansat rachete asupra a două baze militare din Irak. Evaluarea victimelor și pagubelor este în desfășurare acum.

Până acum, toate bune! Avem cea mai puternică și cel mai bine echipată armată din lume, de departe! Voi face o declarație mâine dimineață”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Cel puțin 13 rachete au lovit marți noapte baza aeriană al-Asad și baza miliară din Erbil, din vestul Irakului, care găzduiesc soldați americani, informează CNN,citat de Digi24. Atacul a fost inițiat de pe teritoriul Iranului, iar rachetele folosite au fi balistice.

Teheranul a revendicat atacul și a spus că este riposta pentru uciderea generalului Qassem Soleimani, care a fost înmormântat marți. De asemenea, Iranul a transmis un avertisment către aliații americanilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri