Caută
Close this search box.

Primul gest de răzbunare al Iranului după uciderea generalului Soleimani

Un grup care se prezintă drept „hackeri iranieni” a comis un atac cibernetic sâmbătă împotriva site-ului internet al unei agenţii federale americane mai puţin cunoscute, publicând mesaje în care promit să răzbune moartea generalului iranian Qassem Soleimani, ucis vineri într-un raid ordonat de Donald Trump, potrivit AFP.

Pagina de deschidere a site-ului Programului federal al bibliotecilor depozitare a fost înlocuită printr-o pagină care proclama „Hackeri iranieni!”, sub care erau vizibile fotografii ale ghidului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei şi drapelului iranian, informează Agerpres.

„Martiriul a fost recompensa (lui Soleimani) pentru anii de eforturi implacabile”, spune legenda unui desen arătându-l pe preşedintele american Donald Trump lovit de un pumn venit din Iran, înconjurat de rachete în zbor.

„Cu plecarea sa şi datorită puterii lui Allah, opera sa şi calea pe care a trasat-o nu vor înceta şi o răzbunare teribilă îi aşteaptă pe aceşti criminali care şi-au pătat mâinile murdare de sângele său şi de sângele altor martiri”, continuă mesajul.

„Aceasta nu este decât o mică parte din capacitatea cibernetică a Iranului!”, proclamă o altă legendă scrisă cu litere albe pe un fond negru.

Eliminarea lui Soleimani vineri în Irak într-un atac cu dronă a suscitat furia Teheranului care a cerut răzbunare pentru moartea acestei figuri-cheie a influenţei iraniene în Orientul Mijlociu.

Donald Trump a afirmat că Soleimani pregătea un atact „iminent” împotriva personalului american din Bagdad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri