Caută
Close this search box.

Proteste în Australia. Guvernul, acuzat că a acționat cu întârziere în criza incendiilor

În Australia, incendiile de vegetaţie încă nu au fost potolite, dar intensitatea flăcărilor a mai scăzut. În ajutorul pompierilor au venit şi soldaţii australieni, iar pe plan financiar sosesc bani din toată lumea.

Între timp, oamenii sunt gata să îşi dea viaţa pentru a proteja animalele ameninţate de foc.

Potrivit oficialilor australieni, aproape un miliard de vieţuitoare au murit în ultimele luni în incendii.

Într-un parc natural din sudul Australiei, amenințat de flăcări, se află zeci de animale rănite, tratate de medici în plin infern. Oamenii sunt hotărâți să țină piept iadului dezlănțuit. Puii de cangur și ursuleții koala sunt îngrijiți ca niște copii de angajații parcului.

În tot acest timp, în lupta cu incendiile a intervenit și armata, care a trimis în zonele afectate cisterne cu apă potabilă.

Kez West, căpitan: “Intervenim ca o forţă de reconstrucţie după starea de urgenţă. Suntem aici doar pentru a oferit un sprijin logistic.”

Pe de altă parte, la Sydney a avut loc o demonstrație uriașă, care a vizat guvernul, acuzat că a acționat cu întârziere în criza care a devastat țara.

Potestatar: “Sperăm că guvernul, în primul rând, va decide să administreze într-un mod diferit criza incendiilor de vegetaţie, pentru că incendiile se schimbă, iar în al doilea rând, sper ca acest protest să fie un semnal de trezire pentru ei, pentru a modifica politica de mediu, să recunoscă adevărul potrivit căruia suntem în stare de urgenţă de mediu şi să încerce să reducă emisiile la zero, rapid.”

Din septembrie până acum, incendiile fără precedent din Australia au luat zeci de vieți omenești, au mistuit peste 2000 de locuințe și au pârjolit o suprafață de teren de două ori mai mare decât teritoriul Belgiei.

Sursa: Pro TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri