A doua zi de proteste în Iran, după ce autoritățile au recunoscut că au doborât cu o rachetă avionul cu 176 de persoane la bord. Manifestanții cer demisia conducătorilor și rup afișele cu generalul Qasem Soleimani.

”Ne mint că dușmanul nostru este America, dar dușmanul nostru este chiar aici”, scandează protestatarii strânși în mai multe orașe ale țării.

Mai mulţi studenţi care protestează la Universitatea din Teheran au evitat să calce în picioare steagul SUA şi al Israelului, în semn de sfidare faţă de Guvernul iranian.

Iranienii dau jos posterele cu generalul Qasem Soleimani

Protestatarii care au luat cu asalt străzile din Iran au început să rupă de pe ziduri posterele imense cu generalul Soleimani.
Donald Trump le transmite liderilor iranieni să înceteze „uciderea protestatarilor şi a poporului”

Preşedintele american Donald Trump a transmis prin intermediul contului său de Twitter un mesaj către liderii de la Teheran prin care le cere să înceteze „uciderea protestatarilor şi a poporului iranian”, avertizându-i că SUA şi lumea e cu ochii pe ei.

Detalii despre situația explozivă din Iran sunt date de presa internațională. Duminică s-au adunat sute de persoane în mai multe orașe iraniene la unul dintre cele mai mari proteste din ultimele luni din țara cu regim autoritar.

Protestatarii au ieșit în stradă încă de sâmbătă când autoritățile au recunoscut că au doborât avionul de pasageri, după ce au autoritățile au negat vehement că ar avea vreo legătură cu tragedia.

Președintele american Donald Trump a avertizat din nou regimul iranian că nu va mai putea comite „un alt masacru asupra manifestanților pașnici”.

Șeful de la Casa Albă s-a referit la protestele care au avut loc în această țară în noiembrie anul trecut și care au fost înăbușite de autorități.

„Guvernul din Iran trebuie să permită grupurilor pentru apărarea drepturilor omului să monitorizeze și să transmită informații de la fața locului cu privire la protestele în desfășurare ale poporului iranian. Nu mai poate exista un alt masacru asupra manifestanților pașnici, și nici o întrerupere a internetului. Lumea se uită”, a scris Donald Trump într-un mesaj pe Twitter. Trump a postat apoi același mesaj și în limba persană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 7 =