Caută
Close this search box.

PSD a CUMPĂRAT pachete turistice de aproape 200.000 de euro din subvenţia de stat

psd

PSD, sub conducerea lui Liviu Dragnea, a dat banii pe turism și mese calde pentru angajații săi, liderii USR și-au acordat plafonul maxim de diurnă pentru deplasările externe, iar liberalii și-au achitat datoriile istorice din campaniile electorale, fără însă a justifica integral cu documente plățile.

Banii publici au fost folosiți de partide fără respectarea în integralitate a prevederilor legale, se arată în Raportul Curții de Conturi și Autorității Electorale Permanente, obținut de Europa Liberă.

Partidele erau obligate ca, pe lângă facturi, să depună și documentele aferente fiecărei plăți, pentru ca auditorii să poate verifica dacă sumele au fost cheltuite conform legii.

În Raportul Curții de Conturi și AEP, se precizează că „PSD nu a transmis, în toate cazurile, documente din care să rezulte informații suficiente pentru a analiza corelativ sumele datorate rezultate din documentele emise de prestator și cele achitate de beneficiar”.

Practic, PSD a prezentat doar facturi de plată, fără să precizeze cine s-a deplasat, unde, pentru câte zile și în ce scop pentru a se vedea dacă au fost cheltuite legal sumele din subvenția primită de social-democrați de la buget.

PSD era condus în 2018 de Liviu Dragnea, cel care îndeplinea la acea dată și funcția de președinte al Camerei Deputaților. Astfel că multe deplasări externe ale acestuia apar ca fiind plătite de instituția pe care o conducea, nu de partid. Dragnea s-a deplasat de mai multe ori în Israel, dar s-a dus și în Elveția, în calitate de președinte al Camerei Deputaților.

În acea vizită a fost însoțit și de iubita sa, Irina Tănase, care a distribuit pe Instagram poze din Elveția, în timp ce vizita o fabrică de ceasuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri