Raluca Prună, fost ministru al Justitiei, relateaza un episod dureros din trecutul ei, dorind astfel sa scoata in evidenta cat de tolerant este sistemul de justitie fata de cei care comit accidente mortale in trafic.

„Suntem tara cu cele mai numeroase accidente de circulatie din UE. Cele mai multe nu au legatura cu lipsa infrastructurii, ci exclusiv cu impunitatea sau cu sanctiunile ridicole.

Am si eu o poveste reala. A mea despre partenerul meu de viata care a murit fara vina intr-un accident in Bucuresti in martie 2006. Soferul gonea in Bucuresti cu 120 la ora, a intrat pe contrasens, frontal in masina lui Dan. Sanctiunea? 6 luni cu suspendare la fond si 3 ani cu suspendare in recurs, dupa 4 ani de procese in care totul a fost halucinant. Mai ales interventia procurorului la fond care cerea clementa pentru soferul ‘tanar, student, care are viata in fata’. Victima, Dan Stamate, 40 de ani, nu a fost niciodata mentionata in cuvantul procurorului. Despagubiri nu am cerut. Era inutil.

Pariez ca soferul al carui nume nu il voi scrie s-a reintors de mult pe sosele, fara sa isi aminteasca faptul ca a omorat un om si a amputat pe viata o familie. Prin 2008, Parlamentul marea prin lege viteza minima in localitati. Sanctiunea nu trebuie sa fie inchisoarea, ci ridicarea pe viata a carnetului cand ai omorat pe cineva. Atunci va fi disciplina pe soselele patriei”, a relatat Prună.

2 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 8 =