Caută
Close this search box.

Rareş Bogdan ameninţă cu plecarea din PNL dacă este reprimit Tăriceanu

rareş bogdan

Rareş Bogdan a anunţat că, dacă liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, va fi acceptat în PNL el va demisiona imediat din partid.

„Tariceanu văd că emite tot felul de pretenţii să se întoarcă în PNL. Vă spun din start, ca să fie lucrurile extrem de clare. În momentul în care intră pe o uşă Călin Popescu Tariceanu, Rareş Bogdan iese pe cealaltă uşă. Timp de trei ani de zile acest om a torpilat statul de drept. Trei ani de zile a distrus imaginea României alături de Liviu Dragnea. Trei ani de zile a pus pumnul în gura presei libere. Eu nu uit aceste lucruri.

Le mulţumesc, şi faptul că stăm azi în aceeaşi barcă înseamnă deja mult pentru mine. Ludovic Orban a fost extrem de tolerant, negociază permanent după ce acum un an de zile era făcut în toate felurile de Călin Popescu Tăriceanu. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne pupăm pe gură şi să mergem în fata stării civile.

Grupul ALDE ne-a votat guvernul. Pentru asta au primit suficiente din partea PNL. Participă la guvernare, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne şi iubim. Ne respectăm, să stea în casa lui. Azi a afirmat că PNL s-a reînfiinţat în casa sa. E adevărat, dar în casa lui Dan Amedeo Lăzărescu, un intelectual cu 18.000 de volume pe care Călin Popescu Tăriceanu le folosea doar ca viitor manechin”, a declarat Rareş Bogdan pentru G4Media.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a postat pe Facebook un mesaj în care lauda PNL şi sugerează că este cazul unei fuziuni între ALDE şi PNL. El considera că mişcarea liberală din România poate fi consolidata în viitor, subliniind că în cei 30 de ani de la reînfiinţarea PNL a făcut totul ca să nu trădeze ideile liberale.

„Am încercat, în cei 30 de ani de când slujesc liberalismul, să fac tot ce ţine de mine să nu trădez ideile liberale. În anii ’90 am militat cu tărie pentru o transformare profundă a României ‘prin noi insine’, apoi am condus primul guvern liberal de după Revoluţie, cel care a adus integrarea României în Uniunea Europeană şi a adus o perioadă de bunăstare pentru toţi romanii. (…)

Mişcarea liberală din România poate fi consolidata în viitor. Azi, liberalismul nu mai e reprezentat doar de un partid. Azi, pe această scenă a apărut şi ALDE. La 30 de ani de la reînfiinţare urez ‘La mulţi ani’ Partidului Naţional Liberal şi tuturor liberalilor!”, a scris Tăriceanu, pe Facebook.

El aminteşte că a fost atât simplu membru de partid, cât şi preşedinte al PNL, că a fost „înăuntru, dar şi în afară partidului”. „Am sprijinit, dar am fost şi în dezacord cu deciziile partidului. Pentru că eu cred că un liberal e în primul rând un om liber”, a adăugat Tăriceanu. Acesta a adăugat ca în 2014 a continuat proiectul liberal.

„Ambiţia mea şi a colegilor mei a fost aceea de a face ALDE un continuator al liberalismului conservator din România. Eram conştient încă de atunci, la fel ca şi acum, că va necesita multă muncă. Totuşi, am în continuare convingerea că alături de colegii mei din ALDE putem să atingem acest obiectiv”, a afirmat Tăriceanu.

Preşedintele ALDE susţine că nu există în România un partid la fel de glorios că Partidul Naţional Liberal al Brătienilor.

„În casa părinţilor mei de pe fostul bulevard Ana Ipătescu a renăscut Partidul Naţional Liberal, în zilele pline de speranţă ale sfârşitului de decembrie din anul 1989. Erau acolo Dan Amedeu Lăzărescu, soţul mamei mele, Sorin Bottez, Ionel Sandulescu, Nicu Enescu. Îmi amintesc frământările lor, dorinţa lor de a reînnoda tradiţia liberală, brutal şi tragic întreruptă de cizmă comunistă. Nu există şi nu văd cum ar mai putea exista în România un partid la fel de glorios că Partidul Naţional Liberal al Brătienilor. De numele lui se leagă independentă de stat de la 1877, făurirea Regatului României şi înfăptuirea României Mari. Liberalii au introdus reforma agrara, organizarea administraţiei unitare, cea mai democratică Constituţie – cea din 1923”, a mai scris Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri