Caută
Close this search box.

Răsturnare de situație. Boeing-ul din Iran, doborât de la sol!!?

Conflictul dintre Iran și SUA se agravează pe zi ce trece, iar lupta pentru supremație în Orientul Mijlociu între cele două țări a căpătat o nouă dimensiune după atacul forțelor pro-iraniene asupra Ambasadei SUA din Bagdad și eliminarea generalului Qassem Soleimani.

Astfel, a doua zi după ce liderul forțelor gărzilor revoluționare a fost plâns în întreg Iranul, autoritățile iraniene au trimis rachete de tip sol-sol către bazele americane din Irak din care liderii de la Teheran susțin că a pornit atacul împotriva lui Soleimani.

Cu toate acestea, în zorii zilei un caz special a șocat opinia publică. Este vorba despre un avion de linie al celor de la Ukraine International Airlines, care opera pe ruta Teheran – Kiev. Chiar dacă atât autoritățile iraniene cât și cele ucrainiene susțineau inițial că avionul s-ar fi prăbușit din cauza unor defecțiuni tehnice, ultimele desfășurări în acest caz învăluie cazul în mister.

Prăbușire avionului învăluită într-un mister cu…semnificații

Avionul celor de la Ukraine International Airlines era unul nou, susțin oficialii companiei, iar cu o zi înainte operase călătorii pe aeroporturile din Londra – Gatwick și Milano – Malpensa.

Avionul era de tip Boeing 737-800, diferit de celebrul 737-Max, care a fost în mijlocul accidentelor aviatice din ultimul timp. Mai mult, Ukraine Air nu a fost implicat în niciun accident aviatic în istoria companiei, un motiv în plus pentru a crește suspiciunile.

De asemenea, a existat celebrul caz al avionului MH-17, avionul celor de la Malaysia Airlines care a fost lovit de o rachetă sol-aer trimisă de rebelii pro-ruși în iulie 2014, în timpul conflictului din estul Ucrainei.

Nu în ultimul rând, nici gesturile făcute de autoritățile iraniene nu aduc prea multă lumină în acest caz. Astfel, iranienii refuză să le ofere celor de la Boeing cutia neagră a avionului, cea care ar putea să dea mai multe indicații cu privire la problemele pe care pilotul le-a întâmpinat de la decolare și până la prăbușire.

Așadar, președintele ucrainean a cerut procurorilor ucraineni să deschidă o anchetă în acest caz, deși inițial ambasada Ucrainei la Teheran a anunțat că vorbim de o defecțiune tehnică, mesaj ce a fost ulterior retras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri