România condamnă „în mod ferm” atacul împotriva Ambasada Statelor Unite din Irak și consideră că detensionarea conflictului este esențială în acest caz, a transmis Ministerul Afacereilor Externe (MAE), sâmbătă, pe Twitter.

„România este profund îngrijorată de recentele evoluții din Orientul Mijlociu după atacul împotriva Ambasadei SUA în Irak – pe care îl condamnă în mod ferm – și de măsurile preventive luate în consecință de SUA. Detensionarea este esențială pentru a evita o deteriorare suplimentară a situației de securitate”, transmite MAE.

Ambasada SUA la Bagdad a anunţat miercuri că toate operațiunile consulare publice au fost suspendate, la o zi după ce milițiile sprijinite de Iran și susținătorii acestora au luat cu asalt perimetrul exterior, aruncând cu pietre și distrugând camere de supraveghere.

Sute de protestatari au încercat marți să pătrundă cu forța în Ambasada SUA din Bagdad, după atacuri aeriene americane care au vizat o grupare militantă susținută de Iran, relatează presa internațională.

Forțele militare ale SUA au efectuate duminică raiduri aeriene în Irak și Siria care au vizat poziții ale unui grup paramilitar afiliat Iranului, despre care se crede că este responsabil de un atac soldat cu decesul unui american.

Statele Unite vor trimite 3.000-3.500 de militari suplimentari în Orientul Mijlociu, pentru consolidarea capabilităţilor în regiune în contextul crizei declanşate de asasinarea lui Qassem Soleimani, șeful Forțelor Quds din Iran.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 3 =