În curând românii vor beneficia de teste pentru depistarea virusului care a dus la moartea a șase persoane în China. Deși experții susțin că șansele ca acesta să fie transmis în România sunt mici, nu exclud măsuri de precauție.

Cel mai probabil, testările vor fi efectuate la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

„În momentul de față au devenit disponibile teste pentru identificarea infecției cu acest virus, dar gândiți-vă că discutăm despre un organism care abia a fost izolat. Mai durează până când vor fi disponibile teste comerciale, le numim noi.

Deci există un acces limitat la teste, în momentul de față. Dar cred că în curând vom avea și în țara noastră, și poate chiar la Institutul „Matei Balș”, teste care să poată depista acest tip de virus”, a spus președintele Societății Române de Microbiologie, dr. Alexandru Rafila, pentru Mediafax.

„Înseamnă, practic, identificarea pacienților și a contactelor acestor pacienți, supravegherea lor, tratarea într-o zonă în care să facă puțin probabilă răspândirea infecției. Sunt la aeroporturi, aeroporturile care au curse directe cu regiunea afectată din China, pe de o parte, care înseamnă, de fapt, identificarea pacienților cu febră, care ar putea să vină din zona afectată și ar putea să aducă această afecțiune în țara în care ajung.

În momentul de față nu avem decât patru cazuri și trei țări care au fost afectate. Mă refer la Coreea de Sud, Japonia și Thailanda”, a adăugat el.

104 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 9 =