Caută
Close this search box.

SUA suplimentează efectivele militare în Orientul Mijlociu

Statele Unite vor trimite încă 3.000-3.500 de militari în Orientul Mijlociu, ca urmare a ameninţărilor sporite la adresa trupelor americane din zonă, în urma uciderii generalului iranian Qassem Soleimani, au declarat vineri oficiali de la Washington.

Secretarul american al apărării, Mark Esper, a decis să-şi anuleze concediul pe care şi-l programase pentru luna ianuarie, relatează agenţiile Reuters şi AFP.

Potrivit respectivilor oficiali, care s-au exprimat sub condiţia anonimatului, noii militari provin din Divizia a 82-a aeropurtată.

Alţi circa 750 de militari americani au fost deja trimişi săptămâna aceasta în Kuweit. În perioada scursă din luna mai 2018, SUA au suplimentat cu circa 14.000 efectivele trupelor dislocate în Orientul Mijlociu.

Iranul a promis răzbunare ”la momentul şi locul potrivit” după uciderea într-un raid pe aeroportul din Bagdad a generalului Qassem Soleimani, cel mai proeminent comandant militar iranian şi arhitect al influenţei sporite a Iranului în Orientul Mijlociu.

Oficialii americani au mai declarat agenţiei Reuters, citată de Agerpres, că secretarul Apărării, Mark Esper, şi-a anulat concediul pe care intenţiona să-l ia mai târziu, în cursul lunii ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri