Caută
Close this search box.

VIDEO Taximetrist filmat în timp ce arunca patru pungi de gunoi din maşină

Un taximetrist din Galaţi a fost filmat de o cameră stradală din oraş în timp ce arunca patru pungi de gunoi din maşină. El a fost identificat şi amendat de poliţiştii locali în urma unei sesizări.

Potrivit imaginilor surprinse de o cameră amplasată pe o stradă importantă din oraşul Galaţi, bărbatul aflat la volanul unui taxi opreşte maşina lângă un bloc şi aruncă patru pungi de gunoi. Acestea cad pe trotuar în timp ce şoferul pleacă de la faţa locului.

Incidentul s-a produs noaptea şi, iniţial, şoferul nu a recunoscut că el a aruncat pungile de gunoi.

„În cadrul verificărilor efectuate în vederea soluţionării unei sesizări, poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului au constatat că numitul N. I. a aruncat dintr-un autoturism, pe trotuarul aferent unui bloc de pe strada Stadionului, patru pungi din plastic ce conţineau deşeuri menajere, dăunând astfel curăţeniei din zonă. Persoana în cauză a fost identificată şi chiar dacă iniţial a negat fapta, în faţa dovezilor filmate a recunoscut şi a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 500 lei”, a anunţat Biroul de Presă al Poliţiei Locale Galaţi.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului Galaţi spun că nu este vorba despre un incident izolat.

În ultimele luni, zeci de gălăţeni au primit amenzi după ce au fost prinşi în flagrant aruncând gunoi pe domeniul public. Alţii au fost identificaţi cu ajutorul hârtiilor din pungile de gunoi şi au fost notificaţi prin poştă despre amenda primită.

„Anul trecut, poliţiştii locali au aplicat peste o sută de sancţiuni pentru depozitarea gunoiului pe domeniul public. Avem foarte multe sesizări, de multe ori poliţiştii se autosesizează în urma imaginilor care apar pe reţelele de socializare. Ca să-i prindă, poliţiştii locali folosesc mănuşi de unică folosinţă şi caută în gunoi. Aceste cazuri au prioritate în 2020. Amenzile sunt între 200 de lei şi 1.000 de lei”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi, Aurelia Bogatu Matei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri