Un avion Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines, având la bord 180 de pasageri şi membri ai echipajului, s-a prăbuşit miercuri la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran.

Cauza prăbuşirii avionului ar fi fost o defecţiune, potrivit Reuters.

Televiziunea de stat iraniană anunță că „nu sunt supraviețuitori” în cazul avionului prăbușit, relatează The New York Times, citat de Digi24.

Echipajele care au fost trimise la locul tragediei nu au reuşit să intervină, din cauza incendiului.

„Avionul este în flăcări, dar am trimis echipaje și poate vom putea salva niște pasageri”, declarase anterior șeful serviciilor de urgență iraniene la televiziunea de stat iraniană.

Nu este deocamdată clar dacă prăbușirea avionului are legătură cu evenimentele din timpul nopţii, când Iranul a ripostat pentru moartea generalului Qassem Soleimani cu rachete balistice trase asupra a două baze militare din Irak ce găzduiesc militari americani.

Potrivit Pentagonului, cel puțin 12 rachete au vizat aceste baze, dar nu este clar de unde au fost trase. Atacul a fost revendicat de Gardienii Revoluției, corpul de armată care apără regimul politic de la Teheran.

Agențiile iraniene Fars și ISNA au relatat că avionul s-a prăbușit din cauza unor probleme tehnice, dar nu oferă mai multe detalii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 9 =