Caută
Close this search box.

Trei zile de doliu naţional. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţe

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă, pe Twitter, un mesaj de condoleanţe la moartea unei mari poersonalități a lumii contemporane. Mesajul președintelui României a venit la scurt timp după aflarea tristei vești a decesului. Nefericitul moment a survenit în cursul serii de vineri, 10 ianuarie 2020, completând o lungă serie de tragedii, de pierderi de vieți omenești, accidente terestre sau aeriene, calamități naturale, incendii, cutremure și multe altele, care au survenit – pe întreaga suprafață a planetei – în puținele zile care au trecut de la debutul acestui an. Sperăm din tot sufletul ca anul 2020 să nu continue ăn acest fel neașteptat, nefericit și tragic.

Cel care și-a pierdut viața este sultanului Omanului, din ultimii 50 de ani, Qaboos bin Said al-Said.

„Condoleanţele mele sincere Familiei Regale şi poporului Sultanatului Oman la moartea Majestăţii Sale Sultanul Qaboos bin Said al-Said, a cărui conducere a adus prosperitate poporului său şi care a depus eforturi pentru pace şi stabilitate în regiune” – este mesajul şefului statului român.

Sultanul Omanului, Qaboos bin Said al-Said, a decedat vineri seara la vârsta de 79 de ani, au anunţat sâmbătă media oficiale din Oman, fiind declarate trei zile de doliu naţional, transmite Reuters.

Qaboos bin Said al-Said a guvernat acest stat din Golful Persic încă din 1970.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri