Caută
Close this search box.

Trump RIDICĂ restricţiile privind utilizarea minelor antipersonal

trump

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat vineri ridicarea restricţiilor impuse din 2014 armatei americane privind utilizarea minelor antipersonal, cunoscute pentru impactul lor îngrozitor asupra populaţiilor civile, transmite AFP., citată de Agerpres.

„Această nouă politică va autoriza comandamentul militar să utilizeze, în circumstanţe excepţionale, mine antipersonal avansate, nepermanente, special concepute pentru a reduce rănile suferite de civili şi forţele partenere”, a precizat Casa Albă într-un comunicat.

Încă de joi, media americane anunţau că Statele Unite au în vedere autorizarea din nou a utilizării minelor antipersonal, pe care 164 de state din întreaga lume s-au angajat să le interzică, ţinând cont de impactul lor asupra civililor.

Potrivit postului de televiziune CNN, preşedintele Donald Trump a decis să revină asupra deciziei predecesorului său Barack Obama de a se conforma Convenţiei de la Ottawa care interzice utilizarea, stocarea, producerea sau transferul de mine anti-infanterie, cu excepţie în Peninsula Coreeană.

Liderul de la Casa Albă va lăsa totuşi la latitudinea Pentagonului să decidă dacă doreşte să utilizeze pe scară mai largă aceste mine îngropate care explodează atunci când se păşeşte deasupra lor, a adăugat CNN, citând oficialităţi militare americane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri