Caută
Close this search box.

Un nou șoc zguduie sportul românesc: medaliat olimpic de la Rio, depistat, oficial, DOPAT, la reanalizarea probelor

Federația Internațională de Haltere (IWF) a anunțat luni că și Gabriel Sîncrăian a fost depistat pozitiv la reanalizarea probelor antidoping de la Jocurile Olimpice de la Londra, din anul 2012.

Decizia Comitetului Internațional Olimpic de a reanaliza probele antidoping prelevate la J.O. din 2012, folosind metode moderne, a lovit din plin mai multe federații naționale. Între acestea, și forul român de specialitate, care s-a trezit împins într-un malaxor de imagine: toți cei patru halterofili care au participat la Londra 2012 au fost descoperiți pozitiv!

IWF a dat, în ultimii ani, mai multe comunicate de ”pozitivitate” după retestarea probelor de la Londra. Trei informări separate i-au vizat pe cei patru sportivi români prezenți la JO 2012, anunță prosport.ro:

13 martie 2019: Florin Croitoru – locul 9 la categoria 56 kg

10 ianuarie 2020: Roxana Cocoș – medalie de argint la categoria 69 kg și Răzvan Martin – medalie de bronz la categoria 69 kg

20 ianuarie 2020: Gabriel Sîncrăian – neclasat la categoria 85 kg (a ratat toate cele trei încercări de la procedeul smuls)

În data de 8 decembrie 2016, Gabriel Sâncrăian a fost suspendat din activitatea sportiva pentru 8 ani, fiind testat pozitiv cu testosteron exogen, o substanță interzisă de pe lista WADA, la un control efectuat la 12 august, anunță TAS, care subliniază că toate rezultatele obținute de Sîncrăian sunt anulate, inclusiv medalia de bronz la categoria 85 de kilograme, obținută în Olimpiada de la Rio de Janeiro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri